O caricaturista din Seattle a declarat 20 mai "Ziua in care toata lumea il deseneaza pe Mahomed", dupa ce realizatorii serialului de desene animate South Park au fost amenintati cu moartea de site-ul islamic RevolutionMuslim.com, transmite mynorthwest.com. "Caricaturistii trebuie sa puna la incercare liniile corectitudinii politice", a afirmat Molly Norris.

Saptamana trecuta, realizatorii sitcom-ului animat South Park au cenzurat episodul in care profetul Mahomed apare imbracat in costum de urs, acoperind replicile acestuia cu beep-uri si afisand mesajul CENZURAT. In locul lui Mahomed, creatorii serialului l-au imbracat pe Mos Craciun cu acelasi costum.

Creatorii serialului, Matt Stone si Trey Parker, au fost "avertizati" de site-ul islamic RevolutionMuslim.com dupa ce episodul a aparut pe site-ul oficial South Park, printr-un mesaj in care li se spunea ca "ceea ce fac este stupid si probabil vor ajunge ca Theo Van Gogh daca difuzeaza episodul." Site-ul afisa si o imagine cu Van Gogh, un regizor olandez ucis in 2004 de un militant islamic dupa ce a facut un film in care Islamul era acuzat de violenta impotriva femeilor.

"Ca si caricaturist, am simtit foarte intens ce s-a intamplat si am vrut sa contrabalansez mesajul pe care cei de la Comedy Central l-au transmis, si anume ca se tem", a declarat Norris. Ea a cerut altor artisti sa trimita caricaturi ale unor personaje religioase, ca parte a actiunii Citizens Against Citizens Against Humor (CACAH), ce va avea loc la 20 mai.

Ea a afirmat ca nu vrea sa jigneasca vreo religie, ci sa protejeze dreptul oamenilor de a se exprima.