Grupul de consilieri ai Misiunii Uniunii Europene de Consiliere in Politici Publice pentru Republica Moldova, a fost prezentat oficial, joi, la Chisinau. Misiunea ofera 9 experti internationali, care vor consilia conducerile mai multor institutii ale statului in implementarea reformelor democratice si accelerarea asocierii si integrarii economice dintre Uniunea Europeana si Moldova. Din cei noua consilieri, Daniel Diviricean, din Romania, va fi consilier pentru comunicare al Primului Ministru Vlad Filat.

Scopul acestei misiuni este acordarea suportului pentru dezvoltarea democratica si durabila a Republicii Moldova prin consilierea politica la nivel inalt in procesul de implementare a programului de activitate a Guvernului ”Integrarea Europeana – Libertate, Democratie, Bunastare” 2009-2013, avand un accent particular asupra procesului de integrare europeana, relansarea economica si reformele democratice.

Prim Ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, a declarat ca prezenta acestei misiuni in Republica Moldova este extrem de importanta si a venit in timp util pentru a sprijini procesul de reforma al Guvernului si pentru a ajuta la imbunatatirea absorbtiei de asistenta externa pentru folosul fiecarui cetatean din Moldova.

Echipa de consilieri UE:

1. Consilier tehnic principal al Primului Ministru, coordonatorul echipei de consilieri UE, Rupinder Singh, Marea Britanie

2. Consilier pentru comunicare al Primului Ministru, Daniel Diviricean, Romania

3. Consilier al Ministrului de Justitiei, Raulickyte Ausra, Lituania

4. Consilier la Inspectoratul Fiscal, Ernst Mehrengs, Olanda

5. Consilier al Ministrului Economiei, Georgiadis Nick, Grecia

6. Consilier la Agentia pentru Achizitii Publice, Maia Riccardo, Italia

7. Consilier al Ministrului Agriculturii si Industriei Alimentare, Waldemar Sochaczewski, Polonia

8. Consilier al Ministrului de Interne, Dan Peterson, Suedia

9. Consilier al Ministrului de Finante, procesul de selectie este in curs de desfasurare

Mai multe puteti citi pe site-ul United Nations Development Programme Moldova.