Familia presedintelui Lech Kaczynski nu vrea sa amane funeraliile programate duminica, in ciuda situatiei create de norul de cenusa vulcanica, care a dus la inchiderea multor aeroporturi, a declarat vineri un consilier prezidential, citat de Reuters.

"Dorinta familiei este ca inmormantarea sa nu fie amanata in nici un caz", a spus Jacek Sasin reporterilor.

Reactia vine dupa ce unii oficiali polonezi au declarat ca funeraliile fostului presedinte polonez Lech Kaczynski, programate pentru duminica, ar putea fi amanate din cauza norului vulcanic din Islanda.

Aeroportul din Cracovia a fost inchis, vineri, intrucat spatiul aerian polonez este si el afectat intr-o proportie foarte mare de norul de cenusa vulcanica. Peste 70 de delegatii straine, printre care cele ale presedintelui american si cel rus, urmeaza sa participe, duminica, la ceremonia de inmormantare.

Sambata dimineata, avionul presedintelui polonez Lech Kaczynski, un Tu-154, s-a prabusit la aterizare langa orasul Pesorsk, regiunea Smolensk, in conditii de ceata deasa. La bord se aflau 96 de persoane, majoritatea oficiali de rang inalt ai Poloniei.