Sicriul cu trupul neinsufletit al fostei Prime Doamne a Poloniei, care si-a pierdut viata in accidentul aviatic de sambata din Rusia, a fost adus la Varsovia, marti, in jurul orei 11:30, ora Romaniei, a anuntat televiziunea publica poloneza. Cadavrul sau a fost identificat abia luni, dupa verigheta pe care o purta.

UPDATE 1: Trupul neinsufletit al primei doamne este transportat la Palatul Prezidential

Va avea loc o ceremonie privata la care vor participa doar rudele, apoi trupul sau va fi expus la palatul prezidential alaturi de cel al sotului sau, scrie presa internationala.

Dupa aceste momente portile palatului prezidential se vor deschide pentru toti cei care vor sa isi ia ramas bun de la cuplul prezidential. Funeraliile lor vor avea loc sambata, dar nu s-a anuntat inca locul in care vor fi inhumati.

Intre timp, ministrul Sanatatii din Rusia a anuntat ca au fost identificate jumatate dintre cadavrele de la Smolensk, procedeul desfasurandu-se foarte greu pentru ca sunt desfigurate, scrie AFP.

Alaturi de cuplul prezidential in tragedia aviatica de la Smolensk au murit 95 de persoane din elita politica, militara si economica a tarii.

Trupul neinsufletit al presedintelui polonez a fost adus in tara duminica dupa ce fusese indentificat de fratele geaman al sau, Jaroslaw. A ajuns la Varsovia, la bordul unui avion de transport care apartine aviatiei militare a Poloniei.

Corpul neinsufleţit al presedintelui polonez a fost depus la capela din palatul prezidential, unde era asteptat de mii de polonezi, care doreau sa-i aduca un ultim omagiu.

Si noaptea trecuta mii de polonezi au continuat sa vina la palatul prezidential cu flori si lumanari pentru a-si plange presedintele si pe celelalte victime ale tragediei.

Autoritatile au anuntat ceremonii oficiale de stat, pentru toate victimele, pentru ziua de sambata scrie AFP.

Rude ale victimelor au zburat in Rusia pentru a ajuta la identificarea cadavrelor, dar in cazul multora va fi nevoie de testele ADN pentru ca sunt desfigurate.