Un atac militar al Israelului impotriva Iranului ar putea provoca izbucnirea unui razboi nuclear si un dezastru global, a avertizat, luni, presedintele rus Dmitri Medvedev, citat de RIA Novosti. Declaratiile lui Medvedev vin la scurt timp dupa ce Statele Unite si Israelul au refuzat sa excluda posibilitatea unei actiuni militare impotriva Iranului, in cazul in care masurile diplomatice vor esua in dosarul programului nuclear al Teheranului.

Liderul de la Kremlin a avertizat, insa, intr-un interviu acordat ABC News, ca un atac impotriva Iranului ar fi "cel mai rau scenariu posibil", iar "toate statele sunt atat de apropiate, incat nimeni nu ar scapa neafectat".

"Daca un conflict de acest fel are loc si va exista un atac, atunci ne putem astepta la orice, inclusiv la folosirea armelor nucleare. Iar atacurile nucleare in Orientul Mijlociu inseamna o catastrofa globala. Multe decese", a atras atentia Dmitri Medvedev.

Liderul de la Kremlin a adaugat ca nu se stie deocamdata daca Israelul va decide sa declanseze un atac aerian impotriva Iranului.

"Israelul are propria politica. Personal, am o relatie buna cu presedintele si premierul israelian. Ei sunt insa persoane independente si pot spune ca, in legatura cu multe subiecte, au pozitii de neclintit", a incheiat Dmitri Medvedev.