Un important judecator de la Tribunalul din Moscova a fost ucis, luni dimineata, in cladirea in care locuia in centrul capitalei ruse, transmite AFP, citand agentiile de presa locale. Magistratul Eduard Ciuvashov a fost impuscat de o persoana necunoscuta in holul imobilului din Moscova.

"O persoana necunoscuta l-a impuscat mortal pe Eduard Ciuvashov in holul cladirii rezidentiale in care acesta locuia si apoi a fugit", a declarat o sursa a politiei. Judecatorul a fost impuscat in piept.

Potrivit informatiilor, Ciuvashov a prezidat recent intr-un proces legat de un asasinat rasist, realizat de o banda de extremisti. In februarie, magistratul a condamnat la pedepse cu inchisoarea de pana la 23 de ani mai multi membri ai unui grup neo-nazist numite Lupii Albi. Acestia au comis mai multe asasinate cu tenta rasista.

De asemenea, Ciuvashov a fost judecator in mai multe cazuri in care au fost judecati oficiali rusi, acuzati de coruptie si deturnare de fonduri.

BBC precizeaza ca, dupa primele informatii, ar fi vorba de un "asasinat la comanda", tinand cont de faptul ca Eduard Ciuvashov ar fi primit in ultima perioada mai multe amenintari cu moartea.