Echipele de salvare au cautat, miercuri, supravietuitori in sud-estul Braziliei, dupa ce cele mai grave inundatii din tara din ultimii 50 de ani s-au soldat cu cel putin 113 morti, scrie AFP.

Statul Rio de Janeiro este printre cele mai afectate. Dupa trei zile de ploi torentiale, in jur de 5,000 de angajati incearca acum sa curete strazile ingropate in noroi.

"Situatia s-a mai imbunatatit fata de ieri" a declarat Eduardo Paes, primarul din Rio de Janeiro, in cadrul unei conferinte de presa, insa i-a sfatuit pe oamenii din zonele de risc sa isi paraseasca locuintele. "In timpul noptii nu au mai avut loc alte alunecari de teren, dar riscul exista in continuare" a mai adaugat acesta.

Starea vremii s-a imbuntatatit miercuri, insa numarul victimelor ar pute creste intrucat zeci de oameni sunt dati disparuti. Mai mult de 1,400 de oameni au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele.

Cele mai multe victime au fost in mahalalele de pe dealurile din jurul orasului Rio de Janeiro, unde s-au produs cele mai grave alunecari de teren.

Paes a ordonat inchiderea scolilor din Rio marti si miercuri, iar Sergio Cabral, guvernatorul statului, a decretat trei zile de doliu.

Inundatiile au blocat complet traficul din Rio de Janeiro si au afectat si traficul aerian, cele mai multe zboruri internationale avand intarzieri semnificative si zborurile interne fiind anulate.

Potrivit serviciul local de meteorologie, cantitatea precipitatiilor a fost aproape dubla fata de cea normala in aceasta perioada a anului.