Ministerul Afacerilor Externe din Singapore il critica dur pe fostul diplomat roman Silviu Ionescu. Intr-un comunicat remis in weekend, oficialii califica drept "scandaloase" cele mai recente declaratii ale fostului insarcinat cu afaceri al Ambasadei Romaniei in Singapore. "Comentariile facute in presa de Silviu Ionescu sunt scandaloase, denigreaza integritatea sistemului judiciar din Singapore si sunt fara temei", a declarat purtatorul de cuvant al MAE din Singapore, citat de AsiaoneNews.com.

"Sistemul juridic din Singapore este cunoscut pentru transparenta, integritate si standarde ridicate si s-a plasat in mod constant in primele locuri in clasamentele internationale privitoare la administrarea justitiei si independenta puterii judecatoresti. Cum Ionescu continua sa isi sustina nevinovatia, cea mai buna cale pentru a rezolva aceasta problema este ca el sa se reintoarca in Singapore, pentru a spune varianta sa", se arata in comunicatul autoritatilor din Singapore.

Fostul diplomat roman a respins dovezile curtii si a declarat ca actiunea in justitie este nedreapta fata de el. Silviu Ionescu a declarat pentru publicatia The Straits Times: "Sincer, nu cred in instanta din Singapore". Sambata, el a declarat pentru Antena 3 ca accidentul mortal de a carui producere este acuzat de autoritatile din tara asiatica ar reprezenta "o inscenare" si ca toate acuzatiile care i se aduc ar veni dupa ce el a alcatuit mai multe rapoarte care evidentiau "coruptia din Singapore".

Ministerul Afacerilor Externe din Singapore a anuntat joi ca l-a convocat saptamana aceasta pe ambasadorul Romaniei in aceasta tara, Aurelian Neagu, pentru a discuta despre acuzatiile formulate la adresa lui Silviu Ionescu. Ancheta justitiei din Singapore a stabilit ca fostul diplomat roman a fost cel care a condus masina ambasadei Romaniei, in momentul in care a avut loc accidentul mortal de pe 15 decembrie anul trecut. Justitia din Singapore a pregatit 13 capete de acuzare impotriva fostului insarcinat cu afaceri al Romaniei in aceasta tara.