Un barbat din California este laudat de presa americana dupa ce a sarit in apa rece si si-a salvat fetita de 2 ani, cazuta in East River din New York, transmite Daily News. Imaginile dramatice in care David Anderson isi scoate fetita la suprafata apei au fost difuzate de nenumarate ori de canalele americane de televiziune.

Bridgette Sheriden, in varsta de doi ani, a cazut, sambata, de pe un vapor stationat in zona South Street Seaport, in sudul cartierului Manhattan.

Martorii sustin ca au auzit o bufnitura, urmata de "un strigat ingrozitor". Dupa cateva fractiuni de secunda, David Anderson, tatal fetitei, a luat-o la fuga pe punte, golindu-si buzunarele in timp ce alerga.

Eric Stringer, aflat la fata locului, a spus ca Anderson " a sarit in actiune ca intr-un film. Isi scotea lucrurile din buzunare in timp ce fugea pe scari in jos. Nu a ezitat".

In momentul in care a ajuns pe dig, barbatul si-a scos pantofii si a sarit, peste un gard, direct in rau. Anderson s-a scufundat sub apa si, dupa cateva secunde, a revenit la suprafata tinand-o in maini pe micuta Bridgette.

"Fetita era la inceput nemiscata. Dupa cateva secunde insa, a inceput sa planga", au afirmat martorii, care au izbucnit in urale cand barbatul a scos fetita la suprafata.

Un turist francez a sarit si el in apa, pentriu a-l ajuta pe Anderson sa o aduca pe fetita la mal. Alti doi barbati i-au ajutat pe cei trei sa iasa din apa, folosind o franghie.

Bridgette a fost transportata de urgenta la spital, fiind externata dupa cateva ore.

"Fetita a fost foarte norocoasa", a declarat un pompier, in timp ce mama lui Bridgette a afirmat ca este "recunoscatoare" turistului francez care a sarit in ajutor.

Unul dintre cei prezenti a spus: "ca new yorkez, am vazut un lucru foarte uman - cat de rapid au sarit toti sa ajute. Nu cred ca cineva a fost ingrijorat ca se va uda sau ca va pierde ceva in apa. Cred ca fiecare era preocpat cum sa scoata fetita mai repede din apa".