Presedintele american Barack Obama a cerut oamenilor de toate credintele, dar si necredinciosilor, sa impartaseasca cu totii spiritul umanitatii si sa se bucure de aspiratiile comune, transmite AP. Liderul de la Casa Alba a facut aceste afirmatii in mesajul sau saptamanal, difuzat sambata, in cadrul caruia s-a referit la teme prioritare ale Administratiei sale: reforma sistemului de asigurari medicale, crearea de locuri de munca si imbunatatirea domeniului educatiei.

AP noteaza ca tonul discursului liderului american, difuzat la radio si pe Internet, a fost "mai mult spiritual decat politic".

"In weekendul sarbatorii de Pasti, sa ramanem credinciosi acelor aspiratii pe care le avem in comun ca frati si surori, ca membri ai aceleiasi familii - familia omului", a spus Obama.

Liderul american a afirmat ca familiile evreiesti au sarbatorit recent Passover-ul (Pesah) si ca, duminica, "familia mea se va alatura celorlalti crestini din intreaga lume pentru a marca invierea lui Iisus Hristos".

"In timp ce fiecare ne rugam in moduri diferite, ne amintim de spiritul impartasit al umanitatii care salasluieste in noi toti - evrei si crestini, musulmani si hindusi, credinciosi si necredinciosi", a spus Obama.

Liderul american a declarat ca munca este importanta pentru securitatea si demnitatea oamenilor, referindu-se la faptul ca, pentru prima data in ultimii doi ani, economia americana "a creat un numar semnificativ de locuri de munca, in loc sa le piarda".

In discursul sau, Barack Obama s-a referit si la sanatate si la educatie, mentionandu-i, de asemenea, si pe soldatii americani care au participat la slujbe de Inviere in timpul luptelor din Pacific, in cursul celui de-al Doilea Razboi Mondial.