O explozie de mare intensitate s-a produs, duminica dimineata, in fata cladirii ce gazduieste ambasada Iranului la Bagdad, a transmis AFP, citand relatarea unui corespondent local. Deflagratia a spart geamurile imobilelor din apropiere. In timp ce echipele de interventie se indreptau spre locul incidentului, martorii au declarat ca au auzit focuri de arma. Alte doua explozii au avut loc in cartierul Mansur din capitala irakiana, in apropiere de ambasada egipteana. Atacurile s-au soldat cu cel putin 32 de morti si 200 de raniti, au anuntat serviciile de urgenta.

Deflagratia "uriasa" a creat nori grosi de fum, ce puteau fi observati pe cerul capitalei irakiene.

Potrivit corespondentului AFP, explozia din fata ambasadei iraniene a fost a treia produsa in Bagdad duminica dimineata. Atacurile intervin in contextul in care partidele irakiene desfasoara negocieri intense, in vederea constituirii unui guvern, la aproape o luna de la alegerile parlamentare.

Oficialii irakieni din domeniul securitatii au avertizat ca prelungirea negocierilor ar putea oferi insurgentilor o oportunitate suplimentara de a destabiliza si mai mult Irakul.