Circa 20.000 de turisti romani isi petrec sarbatorile de Pasti la Nisipurile de Aur, una dintre cele mai importante statiuni de pe malul bulgaresc al Marii Negre, a transmis agentia Novinite.

Potrivit informatiilor, cei mai multi dintre turistii romani sunt din Bucuresti. Acestia s-au decis sa aleaga Bulgaria fiind influentati, in primul rand, de preturile atractive ale unui sejur all-inclusive in tara vecina - trei nopti pentru 100 de euro.

Novinite citeaza pagina electronica BNT care sustine ca 70% dintre hotelurile din Golden Sands (Nispiurile de Aur) sunt deschise pentru sarbatorile de Pasti. In plus, cele mai mari hoteluri din statiune sunt ocupate complet.

Hotelurile din statiunea bulgara vor fi deschise pentru turisti pana la 10 aprilie, dupa care se vor inchide pana la 1 mai, cand sezonul de vara debuteaza oficial in Bulgaria.

Novinite precizeaza ca circa un milion de romani si-au petrecut vacanta 2009 in Bulgaria, cel mai important grup de turisti straini sositi in tara vecina. Autoritatile bulgare din domeniul turismului se asteapta ca un numar si mai mare de romani sa viziteze Bulgaria in 2010, lucru care a facut ca agentiile de turism bulgare sa pregateasca pachete destinate special romanilor.