NATO ascunde de Moscova anumite informatii legate de teroristi, a declarat miercuri reprezentantul permanent al Rusiei la Alianta Nord-Atlantica, Dmitri Rogozin, pentru postul de radio rus RSN, transmite RIA Novosti.

"Multe informatii, mai ales provenind din Afganistan, sunt ascunse Rusiei. Insa baze de formare a teroristilor, inclusiv a unor persoane din Caucaz, se afla chiar in aceasta tara. Noi nu avem date complete pe acest subiect, iar sefii serviciilor secrete ruse deplang tocmai acest acest lucru", a spus oficial rus.

Mai mult, sustine reprezentantul rus la NATO, "capii bandelor, mai ales cei care au participat la primul razboi din Cecenia, beneficiaza cu siguranta de o anumita protectie in Occident".

Potrivit lui Rogozin, "este vorba in special de Akhmed Zakayev (emisarul cecen care traieste in prezent la Londra si beneficiaza de azil politic - n.r.) si de oligarhii care sustin teroristii, precum Boris Berezovski (de asemenea in exil in Marea Britanie- n.r.)", pe care statele occidentale refuza sa-i extradeze.

"In calitate de persoana acreditata la Cartierul General al NATO, consider insuficiente eforturile Aliantei de combatere a terorismului", a subliniat Rogozin.

Pe de alta parte, Rusia nu trebuie sa transfere intreaga responsabilitate pentru atentatele teroriste catre tarile straine, a conchis diplomatul.