12 persoane au fost ucise miercuri dimineata, in doua explozii care au avut loc in Daghestan, republica autonoma din componenta Federatiei Ruse, situata in Caucazul de Nord. Potrivit Interfax, una dintre explozii a fost un atentat sinucigas.

UPDATE 3: "12 oameni au fost ucisi, dintre care noua erau politisti", iar 23 de persoane au fost ranite in exploziile produse in orasul Kizliar din Daghestan, a anuntat comisia rusa de ancheta, potrivit AFP.

UPDATE 2: In prima explozie, o masina a fost aruncata in aer in apropiere de birourile Ministerului de Interne si de serviciul de securitate FSB, la ora locala 08.30, transmite BBC. A doua explozie a avut loc 35 de minute mai tarziu, pe aceeasi strada.

UPDATE 1: Potrivit purtatorului de cuvant al politiei locale, majoritatea victimelor sunt politisti. Agentia Interfax scrie ca una dintre victime este seful politiei locale, Vitali Vedernikov. Un oficial din Ministerul de Interne a declarat ca a doua explozie a fost provocata de un kamikaze imbracat in uniforma de politist.

In Daghestan - provincie majoritar musulmana - atacurile impotriva politiei si a oficialilor guveramentali sunt frecvente. Violentele din regiune s-au intetit insa in urma interventiilor trupelor speciale rusesti impotriva militantilor din Cecenia. In luna iunie, ministrul de Interne a fost impuscat mortal. Orasul Kizliar, unde au avut loc exploziile din aceasta dimineata, este situat la granita cu Cecenia.

Exploziile de astazi dimineata sunt similare atentatelor care au avut loc in urma cu doua zile, la Moscova. 39 de oameni au murit si peste 64 au fost raniti in doua explozii care au avut loc la doua statii de metrou din capitala rusa. Deflagratiile s-au produs la aproximativ 40 de minute distanta, la o ora de varf, si a fost vorba despre atentate sinucigase.

Serviciul Federal de Securitate, fostul KGB, a anuntat ca atacurile de la Moscova au fost provocate de doua femei, care proveneau din regiunea majoritar musulmana a Caucazului de Nord. "Potrivit primelor informatii, ambele explozii au fost executate de atentatori sinucigasi de sex feminin", a declarat luni purtatorul de cuvant al FSB.