La 4 zile dupa ce avionul usor in care se afla s-a prabusit intr-un lac din Maroc, Ahmed bin Zayed al-Nahayan, directorul Autoritatii de Investitii din Abu Dhabi, a fost gasit mort. Televiziunea de stat din Emiratele Arabe Unite a anuntat, marti, ca "Seicul Ahmed este in grija Celui de Sus".

Aeroplanul in care se afla seicul s-a prabusit duminica intr-un lac de la sud de Rabat. Pilotul a fost salvat, insa seicul a fost dat disparut. Dupa patru zile de cautari, in care au fost implicati in jur de 100 de scafandri, trupul neinsufletit al lui Ahmed bin Zayed al-Nahayan a fost recuperat marti dimineata, scrie Reuters.

Seicul Ahmed bin Zayed al-Nahayan era unul dintre cei mai bogati oameni din lume si fratele mai mic al presedintelui Emiratelor Arabe Unite, insa nu era urmatorul dupa acesta pe linia succesiunii. La cei 40 de ani ai sai, Ahmed bin Zayed al-Nahayan a ocupat, in 2009, locul 27 in topul celor mai influenti oameni ai planetei, realizat de revista Forbes.

Potrivit lui Mustafa Alani, analist la Gulf Research Center din Dubai, "Ahmed era o persoana importanta, insa moartea lui nu va afecta structura de putere din familia sa".

In privinta conducerii Autoritatii de Investitii din Abu Dhabi, unii experti considera ca aceasta va fi preluata tot de un membru din familia seicului.