Ahmed bin Zayed al-Nahayan, directorul Autoritatii de Investitii din Abu Dhabi, considerat cel mai mare fond de investitii din lume, a fost dat disparut vineri, in urma prabusirii unui planor in Maroc, anunta Reuters, citand agentia nationala de stiri din Emiratele Arabe Unite.

Seicul Ahmed bin Zayed al-Nahayan este unul dintre cei mai bogati oameni din lume si fratele mai mic al presedintelui Emiratelor Arabe Unite, insa nu este urmatorul dupa acesta pe linia succesiunii. La cei 40 de ani ai sai, Ahmed bin Zayed al-Nahayan a ocupat, in 2009, locul 27 in topul celor mai influenti oameni ai planetei, realizat de revista Forbes.

Planorul in care se afla oficialul arab s-a prabusit intr-un lac, iar pilotul a fost salvat, insa Ahmed bin Zayed al-Nahayan este dat disparut.

Fondata in 1976, Autoritatea de Investitii din Abu Dhabi detine active ale mai multor companii, inclusiv obligatiuni Citigroup si actiuni ale aeroportului britanic Gatwick, costul total al acestora fiind estimat la circa 500 - 700 de miliarde de dolari.