Peste 40 de milioane de alegatori sunt asteptati duminica la urne la alegerile locale care au loc in 13 regiuni ale Italiei, informeaza Radio Romania. Scrutinul este privit ca un test important pentru coalitia premierului Silvio Berlusconi, dar si pentru opozitie, ce vrea sa revina la guvernare. Se asteapta, insa, ca absenteismul sa fie ridicat, ce ar fi in defavoarea premierului Berlusconi.

Alegatorii italieni sunt asteptati sa voteze pentru posturile de guvernatori si consiliile regionale, in 13 dintre cele 20 de regiuni ale Italiei. Alegeri locale se desfasoara si in patru provincii, 73 de orase si 390 de comune.

Potrivit sondajelor publicate inainte de desfasurarea votului, candidatii coalitiei de centru-stanga sunt cotati cu sanse mari de reusita, in sapte regiuni, in vreme ce centrul-dreapta ar putea castiga in trei regiuni. Partidul Poporul Libertatii, al lui Silvio Berlusconi, ar obtine circa 36% din sufragii, in timp ce principala formatiune de opozitie este cotata cu aproximativ 29% din intentiile de vot.