Un nou mesaj audio atribuit lui Osama bin Laden a fost difuzat joi de televiziunea araba Al Jazeera. In inregistrare, liderul organizatiei teroriste Al-Qaida ameninta Statele Unite ca va omori orice cetatean american capturat de militantii sai, in cazul care Khalid Sheikh Mohammed, principalul acuzat de organizarea atacurilor de la 11 septembrie 2001, si complicii sai vor fi executati.

"In ziua in care America va lua o astfel de decizie (de a-l executa pe Mohammed sau pe oricare dintre complicii sai) va lua, de fapt, decizia de executare a oricarui american pe care noi il luam prizonier", avertizeaza Osama bin Laden in mesajul adresat poporului american.

Oficialii americani nu au dorit sa comenteze, deocamdata, cu privire la continutul sau autenticitatea noii inregistrari.

Khaled Sheikh Mohammed, cel care s-a autoproclamat creierul atentatelor din 11 septembrie, impreuna cu alti patru complici ai acestuia urmeaza sa fie judecati in Statele Unite, iar procurorii cer pedeapsa cu moartea in cazul lor.

Mohammed a fost capturat in 2003 de fortele de securitate pakistaneze si predat CIA. Din 2006, el este detinut in inchisoarea de la Guantanamo Bay, impreuna cu ceilalti patru suspecti de terorism. Desi ei urmau sa fie judecati de o instanta militara, procurorul general al SUA a anuntat in noiembrie 2009 ca cei cinci vor fi judecati intr-un tribunal civil din New York. Guvernul american incearca in prezent sa transfere procesul catre un trbunal militar de exceptie.