Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a acuzat Occidentul ca incita la scandal in privinta programului nuclear al tarii. "Ei spun ca sunt ingrijorati ca Iranul ar putea construi o bomba", a declarat Ahmadinejad, citat de AFP. "Dar noi spunem: voi ati construit una si chiar ati si folosit-o. Asa ca cine ar trebui sa fie ingrijorat? Noi sau voi?", a continuat liderul de la Teheran.

"Ei fac doar scandal. Au sfarsit prin a se umili", a atacat Ahmadinejad. Declaratiile presedintelui iranian vin la o zi dupa ce sase state au cerut impunerea de noi sanctiuni impotriva Iranului, din cauza controversatului program nuclear pe care il conduce. Occidentul sustine ca Teheranul lucreaza la o bomba nucleara, sub acoperirea unui program nuclear civil.

Iranul, care si-a imbogatit tehnologia nucleara sub conducerea lui Ahmadinejad, neaga aceste acuzatii. "Era cand ei ar fi putut rani poporul iranian a trecut. Natiunea iraniana este la o asemenea inaltime ca mainile lor nu o pot atinge", a continuat Mahmoud Ahmadinejad. "Ei vor sa opreasca, fie si numai pentru o ora, progresul iranian. Dar nu o vor putea face".

In urma cu o saptamana, ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, impreuna cu presedintele Mahmoud Ahmadinejad, au acuzat Statele Unite de "complot" si au declarat ca victoria pe care a obtinut-o conducatorul tarii este de "necontestat". "Nu puteti sa va exprimati dorinta de pace si prietenie, iar in acelasi timp sa complotati si sa credeti ca puteti influenta natiunea iraniana", a declarat liderul iranian, adresandu-i-se presedintelui american Barack Obama. Acesta a subliniat faptul ca autoritatile iraniene supravegheaza cu mare atentie "atitudinea ostila" a Statelor Unite.