Reprezentantul Mossadului la Ambasada Israelului in Marea Britanie va fi expulzat, dupa ce mai multe persoane care detineau pasapoarte britanice false l-au ucis pe liderul Hamas, in Dubai. Informatia a fost publicata de cotidianul britanic Telegraph, care citeaza un oficial guvernamental, sub protectia anonimatului. Ambasadorul Israelului la Londra, Ron Proser, a fost convocat luni la Ministerul britanic de Externe, unde i-au fost comunicate rezultatele anchetei.

Pe 20 ianuarie, liderul Hamas Mahmoud Al-Mabhouh a fost gasit mort, in camera sa de hotel din Dubai. O parte dintre suspecti detineau pasapoartele unor cetateni britanici care locuiesc in Israel. Celelalte pasapoarte pe care "echipa mortii" le-a folosit pentru a ajunge in Dubai erau furate de la cetateni irlandezi, australieni si francezi. In acest context, un diplomat israelian va fi expulzat ca semn de "furie" din partea Guvernului, dupa ce detinatorii pasapoartelor au fost pusi in pericol, scrie Telegraph.

Presa din Marea Britanie asteapta un anunt oficial in Parlament, in care serviciul israelian de securitate sa fie facut responsabil pentru clonarea a pana la 15 pasapoarte britanice. Dovezile arata ca anumite pasapoarte au fost clonate cand cetatenii britanici se aflau in aeroport, de unde voiau sa plece spre Israel. Potrivit anchetatorilor, oficiali de la aeroport au luat documentele pentru verificari, care au durat in jur de 20 de minute.

Israelul a refuzat sa confirme sau sa nege implicarea in asasinat. Seful politiei din Dubai, generalul Dhahi Khalfan Tamim, a declarat insa ca este 99% convins ca serviciul israelian de informatii Mossad s-a aflat in spatele asasinarii lui Mahmoud al-Mabhouh. Potrivit presei din Israel, toate operatiunile de acest gen realizate de Mossad trebuie sa primeasca aprobarea finala de la premierul israelian.

Seful politiei din Dubai a anuntat ca o "echipa a mortii" formata din 11 persoane, care detineau pasapoarte europene, s-a aflat in spatele asasinarii liderului Hamas. Tamim a afirmat, de asemenea, ca seful Mossad, Meir Dagan, va trebui arestat daca se dovedeste ca serviciul sau a fost in spatele asasinatului lui al-Mabhouh.