Noul prim-ministru al Ucrainei, Nikolai Azarov, a declarat vineri ca a fost nevoit sa cheme un preot ortodox care sa-i sfinteasca biroul nou luat in primire, pentru a alunga spiritul predecesoarei sale, Iulia Timosenko, relateaza AFP.

"Era foarte greu de respirat in acea incapere", a declarat Azarov, referindu-se la biroul guvernamental, pare-se inca 'bantuit' de spiritul fostului premier Iulia Timosenko, aflata acum in opozitie.

"Dupa sfintire, aerul de acolo a devenit mai usor de respirat", a mai spus jurnalistilor noul premier ucrainean, care s-a aflat vineri intr-o deplasare la Dnipropetrovsk.

Ceremonialul de sfintire a fost oficiat de un preot de la o veche manastire ortodoxa din Kiev.

Totodata, recent investitul premier a tinut sa precizeze ca noul cabinet pe care il conduce nu cuprinde nicio femeie intr-o functie de ministru pentru ca "situatia din Ucraina este prea grea pentru a putea fi gestionata de orice femeie".

"Situatia actuala a tarii este destul de dificila, de aceea am numit in guvern numai persoane capabile sa lucreze 16-18 ore pe zi", a spus acesta. "Realizarea reformelor nu este treaba femeilor", a sustinut Azarov.