Unicef a facut harta celor mai bune locuri din lume pentru a da nastere unui copil. In top se afla tarile din nordul Europei, primele patru locuri fiind ocupate de Olanda, Suedia, Danemarca si Finlanda, numite paradisuri ale copilariei. Specialistii au luat in calcul calitatea serviciilor sociale, situatia economica a tarii, precum si mediul inconjurator,transmite Corriere della Sera.

Datele Unicef arata, insa, ca e bine sa nasti in nordul Europei si apoi sa pleci, pentru ca primele state din clasament au obtinut scoruri mici in ceea ce priveste relatiile in familie si in grupul de prieteni. Imediat dupa tarile nordice urmeaza Spania, dar nici aici nu este de stat mult, pentru ca se afla si in topul tarilor celor mai afectate de somaj, comenteaza jurnalistii italieni. Franta ocupa abia locul al 16-lea in clasamentul statelor unde e bine sa nasti.

Problemele de mediu si demografice au exclus din start din zona paradisurilor pentru copii state ca India si China. In ceea ce priveste Grecia, pana la declansarea crizei financiare, era "aproape perfecta" pentru cei mici. In prezent, insa, costurile si riscurile sociale au transformat-o intr-un loc de evitat.