Conform siteului Ynetnews.com, care citeaza presa ungara, doua avioane de spionaj israeliene ar fi trecut saptamana trecuta prin spatiile aeriene ale Turciei, Bulgariei si Romaniei, ajungand pana in apropierea aeroportului international din Budapesta, fara sa aterizeze pe teritoriul tarii.

Avioanele s-ar fi aflat intr-o "misiune de spionaj" care ar putea avea legatura cu asasinarea unui sirian ce a avut loc miecuri in Budapesta.

Cele doua avioane Gulfstream, echipate cu dispozitive de recunoastere, au traversat Turcia, Bulgaria si Romania inainte de a intra in spatiu aerian unguresc. Avioanele au parasit tara dupa ce si-au indeplinit misiunea fara a ateriza pe teritoriul acesteia.

Un purtator de cuvant al Ministerului ungar al Apararii a declarat ca cele doua avioane israeliene se aflau intr-o misiune diplomatica. Ministrul de Externe din Budapesta a spus doar ca traficul aerian se afla sub supravegherea Autoritatii aeronautice ungare.

Identitatea cetateanului sirian asasinat in Budapesta nu a fost data publicitatii. Oficiali din cadrul politiei ungare au declarat ca un barbat necunoscut l-a impuscat pe sirianul in varsta de 52 de ani in timp ce acesta se afla la volanul masinii personale, dupa care a furat o servieta din masina si a fugit.