Autoritatile braziliene au lansat o investigatie in cazul a trei preoti acuzati ca ar fi intretinut relatii sexuale cu mai multi baieti din corul bisericii.

Scandalul a izbucnit dupa ce o televiziune braziliana a difuzat o inregistrare care il infatisa pe unul dintre preoti, in varsta de 82 de ani, intretinand relatii sexuale cu un baiat din cor, in varsta de 19 ani, care lucreaza pentru preot de 4 ani.

Televiziunea braziliana SBT sustine ca a primit inregistrarea dintr-o sursa anonima. Dupa difuzarea inregistrarii, alti tineri au marturisit ca au fost abuzati de monseniorul Luiz Marquez Barbosa, scrie Huffington Post.

Ceilalti doi clerici investigati pentru acuzatii similare sunt monseniorul Raimundo Gomes, in varsta de 52 de ani, si parintele Edilson Duarte, in varsta de 43 de ani.

Intr-un comunicat emis de biserica se mentioneaza ca cei trei preoti sunt implicati in "presupuse cazuri de abuz sexual", insa nu se specifica daca preotii isi recunosc sau nu vina.

Cei trei preoti au fost suspendati din functie si se afla in stare de libertate pana la finalizarea anchetei, preconizata la sfarsitul lunii aprilie.