Aproximativ 50 de consilieri municipali apartinand formatiunilor de stanga au protestat la Primaria din Roma, cerand adoptarea de urgenta a bugetului local pentru 2010, transmite AFP. Protestul a fost unul inedit, dupa ce politicienii si-au dat jos pantalonii, ramand doar in chiloti.

"Alemanno ne-a facut sa ramanem doar in chiloti", scria pe una dintre lozincile purtate de protestatari, cu referire la primarul Gianni Alemanno. Pe alte pancarte se putea citi "Parcurile si gradinile publice, abandonate" si "Oameni fara case, case fara oameni".

Sandro Medici, primarul din Cinecitta, locul unde se afla celebrele studiouri de film, a spus ca Alemanno prelungeste adoptarea bugetului "din motive electorale, deoarece contine taxe nepopulare": "Fara un buget, avem fonduri doar pentru cheltuielile zilnice. In districtul meu, doua scoli, care trebuie sa se deschida in septembrie, nu vor putea functiona".

AFP precizeaza ca 11 din cele 19 districte ale Romei sunt conduse de stanga italiana.

Alemanno, care face parte din Partidul Libertatii al premierului Silvio Berlusconi, a castigat Primaria dupa ce l-a infrant pe Walter Vetroni, in 2008.

La sfarsitul lunii martie, in Italia vor avea lor alegeri in 13 din cele 20 de regiuni ale tarii.