Comisia de la Venetia sustine ca alegerile parlamentare anticipate nu pot fi evitate in Republica Moldova si ca Parlamentul trebuie dizolvat dupa 16 iunie, relateaza Mediafax, citand informatii neoficiale cuprinse intr-o scrisoare trimisa autoritatilor moldovene. Potrivit continutului acestei scrisori, citat de PROTV Chisinau, Comisia de la Venetia sugereaza dizolvarea Parlamentului si organizarea alegerilor anticipate intr-un termen rezonabil.

Anterior, Comisia de la Venetia a afirmat ca Legea fundamentala ar trebui modificata in Parlament, respectiv cu ajutorul comunistilor si nu prin intermediul referendumului, asa cum isi doreste Alianta pentru Integrare Europeana. Referendumul ar trebui organizat pana la 16 iunie, insa deocamdata nu se stie cate articole vor fi modificate.

Comunistii au anuntat ca in semn de protest vor boicota sedintele Legislativului si vor organiza un alt referendum pe marginea acordarii unui vot de neincredere actualei guvernari, acuzand Alianta pentru Integrare Europeana de uzurparea puterii in stat.