Leonardo Da Vinci ar fi prezis ca sfarsitul lumii se va produce in data de 1 noiembrie 4006, potrivit unei cercetatoare de la Vatican, scrie timesonline.co.uk. Sabrina Sforza Galitzia spune ca a descoperit o serie de indicii in acest sens in pictura murala "Cina cea de Taina" a lui Leonardo Da Vinci.

Partea centrala a ferestrei de deasupra lui Iisus si a discipolilor sai, adunati la ultima masa impreuna, inainte de crucificarea lui Hristos, contine, in opinia acestei cercetatoare italiene, "un puzzle matematic si astrologic", pe care ea sustine ca ar fi reusit sa il descifreze.

Cercetatoarea sustine ca Da Vinci ar fi prezis ca sfarsitul lumii va avea loc in urma unui "potop universal" , care ar incepe in 21 martie 4006 si ar urma sa se incheie in 1 noiembrie acelasi an.

Documentele pe care le-a descoperit cercetatoarea italiana ar sustine faptul ca Leonardo Da Vinci ar fi considerat acest moment, dupa pototp, va fi "un nou inceput pentru omenire". "Exista intr-adevar un cod al lui Da Vinci, insa nu este cel facut public de Dan Brown", a declarat Sabrina Sforza Galitzia. Ea a studiat manuscrisele lui Da Vinci in calitate de cercetator al Universitatii California din Los Angeles si lucreaza in prezent la arhivele Vaticanului.

Anul trecut, Vaticanul a publicat un studiu al acestei cercetatoare numit "The Last Supper of Leonardo in the Vatican", in care Galitzia analiza o tapiserie cu "Cina cea de Taina" facuta pentru regele Louis al XIII-lea al Frantei, dupa modelul celebrei picturi murale a lui Leonardo da Vinci, care se afla in Milano.

Cercetatoarea italiana a declarat ca lucreaza la o continuare a acestui studiu, in care va explica acest "cod ascuns" al lui Da Vinci, care ar avea legatura cu semnele zodiacale si folosirea celor 24 litere ale alfabetului latin pentru a reprezenta cele 24 de ore ale zilei.