Doi britanici au fost condamnati la o luna de inchisoare, pentru comportament indecent, dupa ca au fost acuzati ca s-au sarutat intr-un restaurant din Dubai, relateaza The Telegraph.

Ayman Najafi, in varsta de 24 de ani, un consultant de marketing care traieste de aproape doi ani in Dubai, si Charlotte Adams, 25 de ani, agent imobiliar din North London, au fost reclamati de o femeie, care a acuzat faptul ca cei doi s-au sarutat pasional in timpul unei cine cu prietenii.

Politia a fost chemata in jurul orei 2 noaptea, de o femeie din Emirate care statea langa masa europenilor, alaturi de fiica ei.

"Fata mea mi-a spus ca acuzatii se sarutau pe gura. Cand m-am uitat, i-am vazut chiar eu. De asemenea, i-am vazut pipaindu-se, la trei metri de masa noastra. Mai multi clienti au fost martori la aceasta scena", a spus ea.

"Ne-am sarutat pe obraz, ca semn de bun venit", a declarat Najafi, in fata judecatorilor.

Avocatul acuzatilor a recunoscut ca cei doi s-au sarutat pe obraz, dar a respins orice intentie de incalcare a legii. "A te saruta pe obraz in semn de bun venit este o parte a culturii lor", a argumentat el.

Dar judecatorii au respins pledoariile lor si i-au condamnat pe britanici la o luna de inchisoare, urmata de deportare. De asemenea, au fost condamnati la o amenda de 180 de lire sterline pentru ca s-au afisat intr-un loc public dupa ce au consumat alcool - o infractiune in Dubai, desi consumul de alcool nu este interzis aici.

Cei doi au fost eliberati pe cautine si asteapta verdictul in apel. Acesta nu este primul incident in care sunt implicati britanici acuzati de nerespectarea legilor stricte ale Islamului in acest stat conservator. Anul trecut, alti doi britanici au fost condamnati la trei luni de inchisoare pentru ca au facut sex pe o plaja din Dubai.