Politia din Berlin a anuntat, sambata dupa-amiaza, ca l-a eliberat pe barbatul retinut in cursul zilei de vineri, despre care afirmase ca ar putea fi unul din cei patru hoti care au furat aproape un sfert de milion de euro la un turneu major de poker ce s-a desfasurat la Berlin in urma cu o saptamana, transmite AFP. Hotii, inarmati cu automate Kalasnikokv, au patruns in hotelul Grand Hyatt din centrul orasului, au amenintat agentii de paza si au plecat cu banii din fondul de premii, o parte a actiunii fiind transmisa in direct de televiziunea care prezenta turneul.

Intr-un comunicat de presa difuzat in cursul diminetii, politia berlineza declarase ca barbatul arestat vineri seara este suspectat ca este unul dintre cei patru hoti care au atacat turneul de poker.

Hotii au fost inarmati cu macete si arme de foc, reusind sa fuga cu 242.000 de euro.

Publicatia Berliner Morgenpost a scris sambata ca suspectul arestat face parte dintr-o familie araba foarte cunoscuta in oras. El a mai fost condamnat pentru un atac impotriva unui cazinou din Park Inn din Berlin, in 2004, executand trei ani de inchisoare. In cursul dupa-amiezii, politistii au anuntat ca "suspiciunile solide impotriva barbatului n-au putut fi verificate".

Turneul de poker atacat a fost organizat de European Poker Tour (EPT), fiind dotat cu premii totale de 4.7 milioane de euro. La turneu au participat circa 950 de participanti, inclusiv cei mai cunoscuti jucatori mondiali. Cu citeva ore inaintea atacului, la turneu participase si Boris Becker, fostul tenisman fiind imaginea uneia dintre casele de pariuri online implicate in organizare.

Vezi mai jos imagini surprinse in momentul atacului de saptamana trecuta.