Un elicopter al armatei mexicane a violat spatiul aerian american, zburand deasupra unui cartier rezidential din Texas, transmite the DailyCaller. Incidentul s-a produs marti, iar in elicopter se aflau ofiteri inarmati din marina mexicana.

Un serif local, Sigifredo Gonzalez, a declarat ca, potrivit fotografiilor facute in momentul incidentului, elicopterul a zburat circa 10-15 minute deasupra regiunii Falcon Heights-Falcon Village din Texas, in apropiere de lacul Falcon.

"S-a spus mereu ca armata mexicana… face incursiuni. Dar aceasta nu este New Mexico sau Arizona. Avem un rau, o linie de demarcatie. … Stii unde este granita", a declarat oficialul. Gonzales a spus ca in zona survolata de elicopterul ce purta insemnele marinei mexicane locuiesc foarte multi agenti de frontiera americani. Seriful a spus ca armata americana a fost informata in legatura cu incidentul insa nu stie care au fost masurile luate.

Publicatia noteaza ca in ultimele saptamani s-au produs in regiunea de la granita mexicano-americana mai multe incidente violente, legate in special de traficul de droguri. Bande rivale apartinand cartelului Gulf s-au confruntat violent cu cei din Los Zetas, o grupare extrem de agresiva.