Oficiali guvernamentali austrieci au anuntat ca au identificat cel putin doua gropi comune in care au fost aruncate victime ale nazismului, transmite AFP. Potrivit informatiilor, gropile comune se afla pe terenuri apartinand armatei, in Graz.

Purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne de la Viena, Rudolf Gollia, a declarat ca urmeaza sa fie demarate discutii cu proprietarii terenului pentru posibile exhumari. Oficialul a afirmat ca nu stie daca armata este proprietara terenurilor sau doar le-a inchiriat.

Gropile comune au fost localizate sub un teren de sport al armatei aflat in localitatea Graz, din sudul tarii. Oficiali guvernamentali afirma ca ele contin ramasitele a aproximativ 70 de cadavre.

AFP precizeaza ca cei ingropati acolo au fost prizonieri in lagarele de concentrare, ucisi de SS pentru a elimina martorii atrocitatilor naziste, cu putin timp inainte de sosirea trupelor sovietice.

Gropile comune au fost identificate in urma analizarii unor fotografii facute in timpul razboiului, realizate de catre echipajele unor bombardiere americane.