Doi atacatori sinucigasi s-au aruncat in aer, vineri, in apropierea unor vehicule militare in Lahore (Pakistan), ucigand cel putin 39 de persoane, transmite FoxNews. Alti aproape 100 de oameni au fost raniti in urma atentatului, care a fost cel de-al patrulea atac important produs in Pakistan in aceasta saptamana. Expertii sustin ca militantii islamisti isi intensifica atacurile dupa o perioada relativ calma.

UPDATE: O noua explozie s-a produs in Lahore in cursul serii de vineri: cel putin patru persoane au fost ranite.

Potrivit informatiilor oferite de un inalt oficial al politiei, cel putin sase membri ai personalului de securitate si-au pierdut viata in atacul de vineri.

Cei doi atacatori sinucigasi si-au detonat incarcaturile explozive in RA Bazaar, un cartier rezidential si comercial unde se afla sediile mai multor agentii de securitate din Pakistan. Conform unui sef local al politiei, cel putin 39 de persoane au murit si alte 95 au fost ranite. Un martor a declarat pentru PakistantiTV ca multi dintre raniti zaceau in balti de sange si plangeau dupa cele doua deflagratii de mare intensitate.

Nimeni nu a revendicat atentatul pana in prezent, insa FoxNews precizeaza ca "suspiciunile s-au indreptat imediat spre talibanii pakistanezi si spre Al Qaeda". Militantii islamisti sunt responsabili pentru zeci de atacuri produse in Pakistan in ultimii ani. Dupa o perioada de calm relativ, militantii au lansat mai multe atacuri in ultimele zile, in contextul in carte autoritatile din Pakistan au arestat mai multi lideri ai talibanilor, inclusiv pe numarul doi al miscarii, mulahul Abdul Ghani Baradar.