Un om de afaceri multimilionar din Marea Britanie, care a supravietuit in mod miraculos unui accident de masina in urma cu opt ani, a decis sa renunte la locuinta sa din Essex si la viata de lux pentru a se muta intr-o casa din chirpici din Uganda, unde va lucra pentru o organizatie umanitara dedicata copiilor, transmite MSNBC. Jon Pedly intentioneaza sa-si vanda companiile, casa din secolul al XVI-lea in valoare de 1,5 milioane de dolari, precum si mobila pentru a strange banii necesari copiilor orfani din Africa.

Organizatia pe care a infiintat-o, Uganda Vision, va trimite copii britanici cu probleme in Uganda, unde vor ajuta la cresterea tinerilor bolnavi de SIDA si a celor saraci.

MSNBC citeaza publicatia Daily Mail, care afirma ca milionarul britanic, care detine doua companii de telecomunicatii (Empowered Communications si Eme Tech), a avut el insusi in trecut probleme cu alcoolul si cu politia, fiind condamnat cu suspendare pentru frauda si jafuri. In 2002, a supravietuit miraculos unui accident de masina, dupa ce, beat fiind, a adormit la volanul masinii sale. A stat in coma sase saptamani, declarand ulterior ca a supravietuit deoarece l-a descoperit pe Dumnezeu. Atunci a renuntat la consumul de alcool.

"Am trait o existenta de un egoism incredibl… Am pus mereu banii in fata celorlalte lucruri", a declarat Pedley, original din Finchingfield, comitatul Essex.

Milionarul a decis sa plece in Uganda dupa ce a fost inspirat de munca depusa de un prieten in tara africana. "N-am fost niciodata mai sigur de ceva in viata mea", a spus Pedly.

In urma cu cateva saptamani, HotNews.ro scria despre cazul milionarului austriac Karl Rabeder, care a renuntat la o avere de 3 milioane de lire si s-a mutat intr-o cabana mica de lemn, la munte.

In varsta de 47 de ani, Rabeder si-a scos la vanzare proprietatea de lux desfasurata pe o suprafata de 3.455 de metri patrati, cu lac, sauna si asezata intr-un peisaj spectaculos la poalele Muntilor Alpi. Suma la care este evaluat domeniul: 1,4 milioane de lire sterline. Tot de vanzare este si ferma de 17 hectare pe care o detine in Provence, evaluata la 613.000 de lire sterline.

Austriacul si-a vandut deja colectia de sase planoare, pentru 350.000 de lire, si un autoturism Audi A8, cu 44.000 de lire sterline. Fostul afacerist nu vrea sa mai pastreze nici mobila. "Ideea e sa nu mai raman cu nimic. Cu absolut nimic. Banii sunt contraproductivi - impiedica fericirea", sustine Karl Rabeder.

Banii obtinuti din vanzarea proprietatilor vor fi directionati catre actiuni caritabile pe care le-a programat deja in America Centrala si Latina.