Presedintele american Barack Obama a glumit miercuri, declarand ca jumatate dintre cele 40.000 de scrisori pe care le primeste zilnic la Casa Alba vin de la oameni care il fac "idiot". Liderul de la Casa Alba a explicat, ironic, ca personalul nu il cruta de mania celor care ii scriu - selecteaza 10 scrisori reprezentative si i le dau sa le citeasca atunci cand se intoarce la resedinta din Casa Alba, in apropierea noptii, transmite AFP.

"Va spun, staful meu este foarte impartial, pentru ca in aproape jumatate dintre aceste scrisori sunt facut idiot!", a glumit Obama, in timpul unui discurs tinut in Saint Louis, Missouri. Presedintele american a trecut apoi la lucruri serioase, spunand ca multi cetateni americani ii scriu pentru a-i cere sa nu intervina in sistemul de asigurari de sanatate, in ceea ce priveste persoanele varstnice. Presedintele american a anuntat pe aceasta cale ca le-a raspuns acestor persoane, pentru a le informa ca sistemul de asigurari este de fapt un program finantat de guvern.

Barack Obama a vorbit in dese ocazii despre numarul mare de scrisori pe care le primeste zilnic la Casa Alba, precizand ca cele selectate pentru a le citi il ajuta sa nu ramana intr-un "balon" prezidential si sa ramana in contact cu americanii.