Ziua internationala a femeii este zi libera in Rusia. Potrivit unui sondaj realizat de centrul Romir, numai 7% dintre rusi au declarat ca nu vor sarbatori aceasta zi. Restul intentioneaza, in marea majoritate, sa faca o petrecere de familie (58%), sa mearga in vizita (14%), la restaurant, teatru sau in alta parte (17%).

Venind in ajutorul barbatilor, sociologii au intocmit, pe baza unui chestionar special, o lista cu darurile nedorite de reprezentantele sexului frumos.

33% dintre femeile intervievate au declarat ca nu isi doresc un animal de casa, 28% - nu vor articole sportive, 18% - jucarii de plus, iar 13% au spus ca vor bani, lenjerie intima si obiecte de bucatarie.

Conform sondajului, 10% dintre rusoaice viseaza ca iubitii lor le vor darui de Ziua femeii o masina. Poate fi si de fabricatie autohtona. Acelasi sondaj arata insa ca automobilul este cadoul cel mai rar oferit femeilor.

7% dintre rusoaice ar pleca bucuroase intr-o calatorie – la Paris, Istambul sau in orice „tara exotica”.

Dar telefoanele mobile si excursiile nu figureaza printre darurile frecvente acordate de barbati. 8% au raspuns ca vor „dragoste, grija si atentie”, dar de care se bucura numai 3% dintre rusoaice, potrivit aceluiasi chestionar. 7% dintre rusoaice nu primesc nimic de 8 Martie, scrie agentia Interfax.