Manuscrisul original complet al "Teoriei Relativitatii Generale" a aparut pentru prima oara intr-o expozitie, fiecare pagina scrisa de Einstein fiind disponibila publicului. Evenimentul a inceput duminica, in cadrul unei expozitii organizate de Academia Israeliana de Stiinte Exacte si Umaniste, transmite AFP.

Lucrarea de 46 de pagini a fost publicata de Albert Einstein in 1916 la Berlin si a fost donata in 1925 Universitatii Ebraice din Ierusalim. Prin aducerea manuscrisului intr-o expozitie, "oricine aproape ca se poate uita peste umarul lui Einstein si poate privi, in timp ce acesta lucra, scrisul sau elegant, corecturile si ecuatiile, stersaturile si completarile", a declarat in deschiderea evenimentului Hanoch Gutfreund, profesor la Universitatea din Ierusalim.

Teoria relativitatii, pagina cu pagina
Teoria relativitatii, pagina cu pagina
Foto: Reuters

"Comentariile care sunt adaugate la numeroase pagini de calcule arata care sunt ideile de baza ale lui Einstein, provocarile cu care s-a confruntat si dificultatile pe care le-a intampinat", a explicat Hanoch Gutfreund. Expozitia se va desfasura pana pe 25 martie.