Fratele Papei, episcopul Georg Ratzinger, a afirmat ca nu a stiut niciodata despre abuzurile sexuale asupra copiilor care faceau parte din faimosul cor de la Regensburg, pe care l-a dirijat timp de peste 30 de ani, intre 1964 si 1994, relateaza AFP.

"Nu am stiut nimic. Repet ceea ce am explicat de mai multe ori in aceste ultime ore. Evenimentele despre care vorbim s-au petrecut in ruma cu 50-60 de ani, in anii '50. Este vorba despre alta generatie" decat cea in care am dirijat Corul de la Regensburg, sustine fratele Papei Benedict al XVI-lea.

In ultima editie a saptamanalului Der Spiegel, regizorul si compozitorul Franz Wittenbrink, elev la internatului de la Regensburg pana in 1967, a vorbit despre abuzurile sexuale comise asupra elevilor de catre fostul director al stabilimentului.

"Le stiam cu totii" si "nu pot sa imi explic de ce fratele Papei, Georg Ratzinger, care era conducea corul din 1964, nu era la curent", a declarat Franz Wittenbrink.

"Este vorba despre o alta generatie", sustine insa Ratzinger. Intrebat care crede ca sunt consecintele acestui incident, episcopul se declara ingrijorat de existenta "unei anumite ostilitati fata de Biserica".

"Mi se pare ca in spatele acestor afirmatii exista intentia clara de a denigra Biserica", subliniaza el.

El se declara pregatit oricand sa depuna depozitie in fata Tribunalului daca justitia considera necesar acest lucru, subliniind insa ca "nu este in masura sa ofere informatii despre aceste acte regretabile pentru ca nu am stiut niciodata nimic".