Dmitri Rogozin, ambasadorul Rusiei la NATO, a promis ca va oferi un milion de dolari persoanei care va reusi sa dovedeasca intentiile pacifiste ale Aliantei Nord-Atlantice fata de Moscova, relateaza RIA Novosti, care citeaza blogul dimplomatului rus.

"Ofer un milion de dolari oricui imi va dovedi ca NATO nu are proiecte militare impotriva Rusiei", scrie Rogozin, in rusa si in engleza, pe blogul sau. El nu precizeaza insa sursa banilor si nici cum intentioneaza sa plateasca celui care ar putea reusi sa castige acest pariu online.

Pentru moment, niciunul dintre cei aproape 3.700 de vizitatori ai blogului sau nu a reactionat.

Anterior, ambasadorul rus precizase, intr-un interviu radiofonic, ca se indoieste de adevarul spuselor secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care afirmase ca Alianta nu este un adversar al Rusiei.

"Sunt sigur ca secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, spune cu toata sinceritatea ca NATO nu este adversarul Rusiei. Este posibil ca, personal, sa creada acest lucru. Problema este ca dupa Gorbaciov Rusia s-a schimbat mult. Daca ultimii lideri sovietici aveau slabiciunea sa creada in declaratii verbale, negociatorii rusi moderni nu mai au aceasta slabiciune", a subliniat Rogozin.