Un american din Oregon da in judecata statul, pentru a castiga dreptul de a le arata politistilor degetul mijlociu. Barbatul sustine ca trebuie sa-i fie respectat dreptul la libertatea de exprimare, iar gestul face parte din exprimarea sa, transmite AbcNews.

In dosarul pe care l-a inaintat in justitie, americanul recunoaste ca a facut acest gest in fata unui politist de trei ori. "Este vorba despre dreptul de a spune nu, nu despre dreptul de a-l flutura in jur", a explicat barbatul. El a precizat ca, dupa ce "s-a exprimat liber" in fata politistului, acesta l-a tras pe dreapta si i-a dat doua amenzi. "Adevarata problema nu este ca i-am aratat degetul, ci ca i-am provocat autoritatea, ca am avut indrazneala sa provoc politia".

Intrebat cum ar reactiona daca ar fi politist si i s-ar intampla asa ceva, barbatul a declarat ca ar ignora gestul. "As vrea sa vad ca oamenii nu mai traiesc cu frica. Asta e mult mai important decat sa vad o gramada de degete in aer", a incheiat barbatul. Ramane de vazut ce va hotari judecatorul.