Un fost agent al MI6, serviciul britanic de spionaj, a fost arestat si adus in fata justitiei, fiind acuzat ca a divulgat informatii privitoare la tehnicile de spionaj, a anuntat politia. In varsta de 25 de ani, Daniel Houghton a fost ridicat in baza "legii privind secretele oficiale", pentru ca a transmis fisiere electronice cu date privind colectarea de informatii, potrivit Le Figaro.

Fostul spion a fost arestat luni la Londra, in aceeasi zi in care a fost si inculpat pentru divulgare de secrete, a precizat politia de la Londra. "In calitate de membru al serviciilor de securitate si de informatii, ati divulgat dosare privitoare la securitate si informatii fara autorizare legala", se arata in actul de acuzare. Dosarele "se aflau in posesia dumneavoastra in virtutea pozitiei dumneavoastra de fost membru al Serviciului secret de informatii britanic (MI6)", precizeaza rechizitoriul.

Daniel Houghton trebuie sa raspunda si unei a doua acuzatii, de furt de fisiere electronice care apartineau de aceasta data serviciului britanic de contraspionaj, MI5. Acuzatiile care i se aduc se refera la acte savarsite in perioada septembrie 2007-mai 2008.