Cel putin 795 de persoane si-au pierdut viata in urma cutremurului puternic si valulului tsunami care au afectat, sambata, Chile - a anuntat presedintele tarii, Michelle Bachelet, citat de France Presse. Seful statului a facut aceste precizari in timpul unei vizite la un spital din regiunea Curico - cea mai afectata de seism.

Acesta este ultimul bilant dat publicitatii de autoritatile chiliene si contine date culese de la fata locului, precum si informatiile furnizate de Biroul National pentru Urgente.

La inceputul saptamanii, guvernul chilian a solicitat oficial ajutor international pentru a face fata pagubelor suferite in urma seismului de sambata, potrivit unui purtator de cuvant al Biroului ONU pentru coordonarea problemelor umanitare (OCHA), care a precizat ca autoritatile chiliene "au furnizat o lista cu prioritati".

Mai multe tari si organizatii internationale si-au anuntat deja sprijinul: Uniunea Europeana va oferi patru milioane de dolari, Japonia - trei milioane de dolari, iar China a promis un milion de dolari.