Politia din Dubai a anuntat ca a prezentat procurorului emiratului o cerere in vederea arestarii premierului israelian, Benjamin Netanyahu si a sefului serviciului secret israelian. Seful politiei, Dahi Khalfan, a afirmat ca are certitudinea ca Mossad-ul l-a asasinat pe unul din liderii Hamas, Mahmoud al-Mabhouh, relateaza AFP.

"In prezent, sunt perfect sigur ca Mossad-ul este cel responsabil", a declarat Khalfan. "I-am prezentat procurorului general o cerere pentru arestarea lui Netanyahu si a sefului Mossad-ului (Meir Dagan)".

Mabhuh, fondator al aripii palestiniene a organizatiei militare Hamas, a fost gasit mort in camera unui hotel de lux, langa aeroportul din Dubai, pe 20 ianuarie.

Generalul Khalfan a declarat pentru cotidianul The National ca "un mandat de arestare" va fi emis impotriva lui Netanyahu daca se va confirma implicarea Mossad-ului. "Benjamin Netanyahu va fi primul cercetat de justitie, deoarece el este cel care a semnat decizia de asasinare a lui Mabhouh".

"Respectam toate persoanele si toate religiile, indiferent ca este vorba despre musulmani, evrei, crestini sau altii", a declarat pentru AFP generalul Khalfan, referindu-se la zvonurile conform carora serviciile pentru Imigrari vor interzice "tuturor evreilor" intrarea in Dubai.