Arheologii egipteni au descoperit capul unei statui gigant, care il infatiseaza pe faraonul Amenhotep al III-lea
Expertii sustin ca este cea mai bine conservata statuie gasita vreodata, cu chipul faraonului. Capul de 2,5 metri face parte dintr-o constructie uriasa; mare parte din aceasta a fost gasita de cercetatori in urma cu cativa ani, iar acum oficialii sustin ca statuia trebuie reconstruita.
Dr Hourig Sourouzian, care a condus echipa formata din egipteni si europeni, a declarat ca "alte statui au intotdeauna ceva rupt - varful nasului sau fata este erodata. Dar aici, din varful coroanei pana la barbie, este atat de frumos sculptata si lustruita, nimic nu este rupt".
Amenhotep al III-lea este un cunoscut faraon din Dinastia a XVIII-a, care a condus Egiptul intre 1388- 1350 i.e.n. In timpul sau, Imperiul Egiptean se intindea din Nubia pana in Siria de astazi. La inceputul anului, cercetatorii au stabilit, prin metode antropologice, radiologice si genetice, ca Amenhotep al III-lea este bunicul faraonului egiptean Tutankamon, care era casatorit cu sora sa.

ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Cum se circulă pe liniile principale de cale ferată și cât au scăzut vitezele față de anii 80' și 90'
VIDEO Watchkeeper X - Drona militară din Armata Britanică ce ar putea ajunge să fie produsă în România pentru Armata Română
Moldovean, culegător de crabi în Marea Barents: Anul trecut, din cauza pandemiei în loc de 4-5 săptămâni am stat 7 luni pe mare / În martie 2020 au fost -40 de grade. Normalul e de -20 sau -30 de grade
O astfel de opera se putea face numai cu mari maestri, sculptori in piatra. Sclavii lucreaza in sila.
E cum ai spune ca toate catedralele din Europa au fost facute cu sclavi...
Revenind la subiect exista cateva intrebari la care nu exista raspuns. Pozele facute din satelit ale celei mai mari piramide arata o deplasare de 6cm a varfului fata de centrul geometric al piramidei.
Poate vi se pare ca nu e mare lucru dar piramida in sine contine in jur de 2 milioane de blocuri de piatra. Daca distribui aceasta eroare in centimetrii la numarul de blocuri realizezi complexitatea si precizia acestei constructii.
Egiptenii si-au descris viata intr-un mod detaliat prin pictograme, hieroglife si picturi murale. Marele mister este ca nu exista nici o referire la constructia de piramide desi ar fi trebuit sa fie cel mai important aspect al vietii lor daca ne gandim la amploarea constructiilor. Pentru cine nu stie statuia lui Ramses are 1000 de tone si a fost transportata 270 de km.
Ai 100 de lei, la primul colt pierzi jumatate, deci 50. La al doilea colt pierzi din nou jumatate (dar din cat ai), deci 25. Rest 25.
Uite asa oamenii care nu se pricep la matematica isi dau cu parerea de fizica si afumaturi... Si culmea e ca mai vor sa ii si crede...
Ce zici de mangal?
Pt iluminare se puteau folosi lumanari din ceara de albine. Egiptenii cunosteau ceara de albine si o foloseau chiar daca numai in Evul Mediu a inceput sa fie utilizata intens.
Sunt pareri pro si contra cu privire la "ce reprezinta", insa deocamdata nu se poate explica cum luminau interioarele, asa ca doar daca nu domesticisera licuricii...
Se pare ca ultimele descoperiri arata ca cei folositi la ridicarea piramidelor nu erau sclavi. (Ce pot face cateodata filmele istorice trucate...)
http://harvardmagazine.com/2003/07/who-built-the-pyramids
http://www.nationalgeographic.com/pyramids/pyramids.html#tombs