Circa 100 de tancuri rusesti moderne au fost descoperite abandonate pe marginea drumului, in Muntii Urali, transmite Reuters. Imagini cu tancurile au fost publicate sambata pe mai multe pagini de internet.

Imaginile difuzate in premiera pe site-ul E1.ru arata mai multi localnici care se urca pe tancurile T-80 nepazite. Acestea au fost descoperite in Kamislovsk, la circa 100 de km de Ekaterinburg.

"Sunt tancuri in toata padurea, abandonate. Daca aveti nevoie de unul, veniti si luati-l", spune cel care filmeaza.

Procurorii militari rusi au declansat o ancheta pentru a afla cum au ajuns tancurile sa fie abandonate, a relatat RIA Novosti. Armata sustine ca tancurile erau transportate spre o baza si ca operatiunea "decurge conform planului". Potrivit ministerului apararii, "exista patrule formate din soldati si ofiteri" care pazesc blindatele, insa "nu poti pune garzi langa fiecare tanc".

Reuters precizeaza ca Rusia efectueaza in prezent o actiune de eficientizare a arsenalului sau militar. Unii comandantii au declarat recent in presa rusa ca au nevoie doar de jumatate din cele 20.000 de tancuri aflate in prezent in dotarea armatei.

Vezi mai jos relatarea televiziunii RT despre acest caz. Reportajul afirma ca numarul tancurilor gasite este de 200 insa mai multe surse (Reuters, Ria Novosti) au precizat ca in total a fost vorba de circa 100 de tancuri.