Consiliul local din Miami va dezbate, luna viitoare, o propunere care interzice persoanelor si grupurilor "neautorizate" sa hraneasca oamenii strazii, transmite FoxNews.com. Sustinatorii ordonantei afirma ca ea va duce la reducerea mizeriei in zona si va face ca mancarea oferita oamenilor strazii sa fie "sigura".

Miami Downtown Development Authority a aprobat recent aceasta masura, trimitand-o Consilului local.

Oficialii din Florida au afirmat ca ordonanta nu va interzice "complet" hranirea vagabonzilor si nu-i va "descuraja" pe oameni "sa-si cedeze jumatate din masa de pranz" celor nevoiasi. David Karsh, purtator de cuvant al Development Authority, a spus ca oricine doreste sa hraneasca oamenii strazii trebuie sa se supuna in prealabil "unui antrenament formal".

Prin aceste cursuri, oamenii vor invata cum sa se asigure ca mancarea este sigura pentru consum, dar si cum sa curete zona.

Karsh a declarat ca "propritarii companiilor si locuitorii se plang ca dupa ce oamenii strazii pleaca, in zona ramane o mizerie incredibila".

FoxNews precizeaza ca daca documentul va fi aprobat, oricine va incalca legea va primi initial un avertisment, dupa care risca amenzi pana la 300 de dolari.