Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a anuntat, luni, ca mai mult de 40 de persoane au fost arestate intr-o investigatie in cazul unui presupus complot pentru rasturnarea partidului de la putere. Premierul, care a vorbit la o conferinta de presa din cadrul unei vizite oficiale in Spania, a refuzat sa ofere mai multe detalii, pe motiv ca nu se cuvine sa comenteze pe probleme legale, scrie CNN.

Potrivit presei turcesti, autoritatile investigheaza la ora actuala un presupus complot intitulat "Barosul" sau "Balyoz" in turca, indreptat impotriva Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP), care detine puterea. Pana acum, au fost arestati fostul comandant al fortelor aeriene, Ibrahim Firtina si fostul comandant al Marinei, Ozden Ornek, impreuna cu mai multi fosti oficiali. In plus, agentia semi-oficiala de stiri Anatolia a anuntat ca autoritatile au perchizitionat casele mai multor fosti generali si sediile catorva fundatii.

Planul "Barosul" a fost mentionat in presa pentru prima data de ziarul "Taraf", care vorbea despre deturnarea de bombe in moschei si muzee. Insa, Fortele Armate Turcesti neaga existenta unui complot si sustin ca documentele publicate reprezinta fragmente dintr-un antrenament.