Ministrul de externe din Singapore, George Yeo, a vorbit in parlament despre cazul diplomatului roman Silviu Ionescu si a subliniat necesitatea respectarii procedurilor legale si nu trebuie judecat de media, informeaza Channel News Asia. El a subliniat insa ca autoritatile din Singapore nu tolereaza abuzul de imunitate diplomatica nici macar in cazul unor amenzi de circulatie.

"Unii au criticat guvernul din Singapore ca nu a actionat imediat pentru retinerea lui (n.r. a diplomatului Silviu Ionescu). Inteleg revolta pe care o simt mai multi singaporezi in legatura cu acest accident si fuga de la locul accidentului soldat cu tragica moarte a dlui Tong (n.r.in varsta de 30 de ani)", a spus seful diplomatiei. "Totusi, nu vom face nimic care sa nu fie conform cu procedurile legale si nu vom face un proces in media. Altfel, ne vom submina singuri cauza", a adaugat el.

George Yeo a aratat faptul ca atunci cand Silviu Ionescu a parasit Singapore in decembrie, politia nu terminase ancheta si a explicat faptul ca acestuia nu-i putea fi interzis sa paraseasca tara, intrucat avea imunitate diplomatica si nu putea fi retinut. Totusi, a subliniat ministrul de externe, Singapore nu va tolera niciun abuz de imunitate diplomatica si crede ca nici autoritatile romane.

"Ministerul de externe are zero toleranta fata de abuzul de imunitate diplomatica, chiar si in cazul amenzilor de parcare", a spus el. "Purtatorul de cuvant al Ministerului roman de Externe a spus de asemenea presei ca Romania si MAE cer si asteapta de la diplomatii sai sa respecte fara echivoc legile tarilor in care sunt acreditati. Asta inseamna ca guvernul roman sustine pozitia ca imunitatea diplomatica nu este un permis pentru incalcarea legii", a conchis ministrul de externe din Singapore.