Noul presedinte ales al Ucrainei, Viktor Ianukovici, va intreprinde o vizita oficiala la Moscova in prima decada a lunii martie, informeaza Itar-Tass. Decizia a fost luata sambata, in urma unei discutii telefonice cu presedintele rus Dmitri Medvedev.

Conversatia telefonica a fost initiata de presedintele rus, care a dorit "sa-l felicite inca o data pe Ianukovici pentru victoria sa deplina, finala si recunoscuta atat pe plan intern cat si international" in alegerile prezidentiale din Ucraina, potrivit biroului de presa de la Kremlin.

Cei doi lideri au facut un schimb de opinii asupra perspectivelor relatiilor bilaterale dintre cele tari si au convenit ca presedintele ucrainean sa faca o vizita la Moscova in primele zece zile ale lunii martie, a mai precizat serviciul de presa al administratiei prezidentiale ruse.

Prorusul Ianukovici a promis in timpul campaniei sale electorale ca va incerca sa imbunatateasca relatiile dintre tara sa si Rusia, deteriorate in ultimii ani, cand in fruntea Ucrainei s-a aflat prooccidentalul Viktor Iuscenko, noteaza RIA Novosti. Inaukovici va depune juramantului de investire ca sef de stat la 25 februarie.