Abdulhakim Ismailov, soldatul Armatei Rosii care a infipt drapelul sovietic pe cladirea Reichstagului, in primavara anului 1945, a decedat miercuri la Kasaviurt (Daghestan), la varsta de 94 de ani, a anuntat un purtator de cuvant al administratiei municipale, citat de RIA Novosti.

"Dl. Ismailov s-a nascut la 1 iulie 1916 in Daghestan. In perioada celui de-al Doilea Razboi mondial, el a luptat in Ucraina, la inceput ca infanterist si ulterior ca cercetas", a precizat sursa citata.

A obtinut numerose distinctii militare, printre care Medalia pentru Curaj, si a participat la eliberarea Varsoviei si cucerirea Berlinului.

In mai 1945, trei soldati - Abdulhakim Ismailov, ucraineanul Alexei Kovalev si belarusul Leonid Goricev - au ridicat drapelul rosu pe una dintre cupolele Reichstagului. Episodul a fost imortalizat de reporterul de razboi Evgheni Kaldeiev.

"Locuitorii din Kasaviurt deplang decesul bravului luptator din cel de-al Doilea Razboi mondial", a incheiat purtatorul de cuvant al administratiei.