Trimisul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin respinge intentia Transnistriei de a instala rachete Iskander, scrie Ria Novosti. Rogozin considera ca acest lucru ar putea conduce la un conflict regional, adaugand ca nu se poate vorbi de eforturi pentru relansarea relatiilor SUA - Rusia, daca Moscova va continua sa afle din presa despre planul Statelor Unite de instalare a unor elemente antiracheta in Romania.

"Aceasta situatie ar putea conduce la o disputa regionala sau chiar la un conflict politic. In privinta amplasarii sau nu a sistemelor Iskander in Transnistria, trebuie precizat ca astfel de sisteme nu pot fi folosite in astfel de discutii", declara Rogozin.

Cum poti vorbi de un adevarat parteneriat cu Washingtonul daca afli vesti neplacute din ziare?", mai spune trimisul Rusiei la NATO.

Liderul administratiei de la Tiraspol, Igor Smirnov, a declarat luni ca Transnistria este dispusa sa accepte amplasarea unui sistem rusesc de rachete Iskander in cazul in care va primi o propunere in acest sens din partea Rusiei.